Μονοήμερη Εκδρομή Ένωσης 14/06/2020 [Φαράγγι Καρτερού]

Εκδρομή Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου στο Φαράγγι Καρτερού (14/06/2020)Με την υπέροχη καταπληκτική παρέα της Ε. Π. Π. Ηρακλείου αλλά & με φίλους της Ένωσης, (συμμετοχή 17 ατόμων), πραγματοποιήθηκε εκδρομή εξόρμηση στη φύση, στο Φαράγγι Καρτερού, που βρίσκεται ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, στην περιοχή πάνω από το χωριό Καρτερός, με μήκος διαδρομής περι τα 12,5 χ. λ. μ. Δίπλα κυλάει ο ομώνυμος ποταμός. Είναι τμήμα του γεωλογικού συμπλέγματος, που εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή του οικολογικού πάρκου του Γιούχτα, στις Αρχάνες και περιλαμβάνει τρία φαράγγια… Το Κνωσανό, το Κουναβιανό, και το Αστρακιανό ή αλλιώς Φαράγγι Καρτερού…

Δράση Προσφοράς στα πλαίσια της Ημέρας Σκέψης

Δράση Προσφοράς Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου για την Ημέρα Σκέψης 2020

Με αφορμή την Ημέρα Σκέψης, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Προστασίας Παιδιών, Παράρτημα Λασιθίου στη Νεάπολη (πρώην «Παιδόπολη»).

Η γνωριμία μας με τα παιδιά και το προσωπικό του κέντρου, με ενημέρωση για τον Προσκοπισμό, συζήτηση, παιχνίδια και τραγούδια, μας γέμισε χαρά και συναισθήματα.

1η Παγκρήτια Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων

Η 1η Παγκρήτια Συνάντηση Παλαιών Προσκόπων πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Νοεμβρίου 2018, στις εγκαταστάσεις του Προσκοπικού κέντρου της Ε.Π.Π. Χανίων στο Βάμο.

Παλαιοί Πρόσκοποι από όλη την Κρήτη, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν, να ενημερωθούν, να θυμηθούν τα παλιά και να περάσουν όμορφα, σε ένα υπέροχο διήμερο που είχε διοργανώσει άρτια η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Χανίων.

Ετήσια Συνέλευση Ένωσης Π.Π. Ηρακλείου 2018

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Συνέλευση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου για τον προγραμματισμό της Προσκοπικής χρονιάς 2018-19.

Απολογισμός Έργου, Δράσεων για το 2017-2018 και Στόχοι, Προγραμματισμός δράσεων για την Προσκοπική χρονιά 2018-2019, τα θέματα που απασχόλησαν τη Συνέλευση.

Η Συνέλευση συμφώνησε ότι το 2018 ήταν μία καλή Προσκοπική χρονιά, αφού το προβλεπόμενο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο 85% του.

Παρακάτω ο ενδεικτικός σκελετός δράσης της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου για το 2018-2019, όπως τον ψήφισε η ολομέλειά μας:

Ημέρα Παλαιού Προσκόπου 2018

Την Κυριακή που πέρασε (του Θωμά, 15 Απριλίου 2018), πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ετήσια Συνάντηση των Παλαιών Προσκόπων του Ηρακλείου που φιλοξενήθηκε στο 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Νέας Αλικαρνασσού.

Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού της πόλης μας, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ο Αναπληρωτής Περιφερειακός Έφορος Ανατολικής Κρήτης, οι 4 Αρχηγοί των Προσκοπικών Συστημάτων της περιοχής μας, με βαθμοφόρους τους & μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασής τους, καθώς και πολλοί Παλαιοί Πρόσκοποι του Ηρακλείου.

Αποκριάτικο Γλέντι Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου 2017

Αποκριάτικο Γλέντι Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου 2017Τις φετινές Απόκριες η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου και τα μέλη της, βρήκαν την ευκαιρία να “ξεδώσουν” την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017.

Το ραντεβού δόθηκε στην ταβέρνα “η Αυλή του Δευκαλίωνα”. Εκεί βρεθήκαμε τα μέλη μας με τις οικογένειές μας και διασκεδάσαμε όπως το απαιτεί η μέρα.

Αρκετό κέφι με φαγητό, κρασί, τραγούδι και πολύ γέλιο!

Η κοπή πίτας της Ένωσης Π.Π. Ηρακλείου για το 2017

Η κοπή πίτας της Ένωσης Π.Π. Ηρακλείου για το 2017 (29-01-2017)

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, αμέσως μετά τους αγώνες πινγκ-πονγκ της Ένωσης, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου για το 2017.

Η εκδήλωση που συνοδευόταν από γεύμα, έλαβε χώρα στο Αθλητικό Κέντρο Εργαζομένων του Ο.Τ.Ε. στη Νέα Αλικαρνασσό το μεσημέρι της Κυριακής. >>

2οι Αγώνες Πινγκ-Πονγκ Ένωσης Π.Π. Ηρακλείου

2οι Αγώνες Πινγκ-Πονγκ Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου 2017 (29-01-2017)

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχή φορά (από την επανίδρυση της Ένωσής μας), αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Πινγκ-Πονγκ) μεταξύ μελών της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου.

Η δράση έγινε στο Αθλητικό Κέντρο Εργαζομένων του Ο.Τ.Ε. στη Νέα Αλικαρνασσό το πρωί της Κυριακής και συμμετείχαν 15 άτομα σε αναμετρήσεις ατομικού επιπέδου.

Χριστουγεννιάτικο Δείπνο Ένωσης Π.Π. Ηρακλείου 2016

Χριστουγεννιάτικο Δείπνο Ένωσης Π.Π. Ηρακλείου 2016Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου πραγματοποιήσε την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 το Χριστουγεννιάτικό της Δείπνο. Τα μέλης της Ένωσής μας είχαν την ευκαιρία να βρεθούν, να διασκεδάσουν και να ευχηθούν για την νέα χρονιά 2017.

Από τις 21:00 το βράδυ τα μέλη μας με τις οικογένειές τους μαζευτήκαμε στο μεζεδοπωλείο “Δάφνη” στις Πατέλες Ηρακλείου.

Σεμινάριο Σαπωνοποιίας με την Μαρία Δρούλου

Σεμινάριο Σαπωνοποιίας με την Μαρία Δρούλου (17-12-2016)

Χτες (Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016), η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου διοργάνωσε σεμινάριο γνώσεων τεχνικών δεξιοτήτων με θέμα “Τεχνικές Σαπωνοποιίας” για τα μέλη της αλλά και φίλους της Ένωσης.

Το θέμα επιμελήθηκε και παρουσίασε η ειδικός πάνω στο θέμα Μαρία Δρούλου.

Όσοι παρακολούθησαν το σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να μάθουν πράγματα γύρω από την ιστορία του σαπουνιού, τις τεχνικές κατασκευής του, τα διαφορετικά είδη που υπάρχουν αλλά και είδαν στην πράξη πως κατασκευάζεται. Στο τέλος, μάλιστα, πήρε ο καθένας το δικό του σαπουνάκι…