Μονοήμερη Εκδρομή Ένωσης 13/11/2016 [Μονή Βιδιανής]

Την Κυριακή που πέρασε (13 Νοεμβρίου 2016), η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή για τα μέλη της αλλά και για Παλαιούς Προσκόπους της περιοχής μας.

Με ειδικά ναυλωμένο λεωφορείο, 44 άτομα, ξεκινήσαμε για την πανέμορφη Μονή Βιδιανής στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Φτάνοντας στη Μονή, υπήρξε εκκλησιασμός και μνημόσυνο για όλους τους Προσκόπους που δεν είναι πια κοντά μας.

Ο πατέρας Τιμόθεος μετά το πέρας της λειτουργίας, μας ξενάγησε στη Μονή…

Σειρά στο πρόγραμμα τα τυπικά έναρξης και αναχώρηση για το Ψυχρό, όπου κάποιοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το σπήλαιο Ιδαίον Άνδρον, ενώ οι υπόλοιποι είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τη θέα του Οροπεδίου από ψηλά, απολαμβάνοντας το ρόφημά τους.

Το μεσημεράκι, επιστρέψαμε στη Μονή για το γεύμά μας, αφού προηγήθηκαν Προσκοπικά τραγούδια, παιγνίδια & τεστ γνώσεων. Νωρίς το απόγευμα έγιναν παρουσιάσεις φωτογραφιών των Παλαιών μελών από τα νεότερα Προσκοπικά τους χρόνια. Στη συνέχεια έγινε μια παρουσίαση του έργου της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου από την επανίδρυσή της το 2009 μέχρι σήμερα και μια αναφορά για τον σημερινό Προσκοπισμό στην Περιφέρειά μας.

Το πρόγραμμα κατά την επιστρόφή μας στο Ηράκλειο, προέβλεπε και μια στάση στη Μονή Κεράς για προσκύνημα.

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Κο. Λευτέρη Κοτζά και την εταιρεία μεταφορών του, που μας πρόσφερε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς, καθώς και όλους τους Παλαιούς Προσκόπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

 

και στην άλλη με το καλό…

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου

 

 

Φωτογραφικό άλμπουμ


 

 

 

[frontpage_news widget=”604″ name=”Τα τελευταία μας νέα…”]