Αποστολή Προσκόπων στους πρόσφυγες του Ελληνικού

Αποστολή Προσκόπων στους πρόσφυγες του ΕλληνικούΕίκοσι πρόσκοποι από το Ηράκλειο με αρχηγό της αποστολής τον Μανώλη Απλαδενάκη, αναχώρησαν την προηγούμενη Πέμπτη (07/04) για τον Πειραιά και επί 3 ημέρες προσέφεραν καθημερινά 8-10 ώρες εθελοντικής εργασίας στην δομή του Ελληνικού που φιλοξενεί χιλιάδες πρόσφυγες.

Έφτιαξαν και τακτοποίησαν ρούχα, μοίρασαν τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, ρούχα, έπαιξαν με τα μικρά προσφυγόπουλα και βίωσαν από κοντά τον πόνο και την δυστυχία των ανθρώπων αυτών που έχουν εγκλωβιστεί στην χώρα μας.

Οι πρόσκοποι της Ανατολικής Κρήτης, όπως και εκατοντάδες άλλα στελέχη του ελληνικού προσκοπισμού μέχρι σήμερα, έκαναν πράξη αυτό που έχουν υποσχεθεί στην Τιμή τους, “Να βοηθούν κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση”.

 

Μήνυμα στους Προσκόπους Ανατολικής Κρήτης απέστειλε ο Γενικός Έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί μου Πρόσκοποι της Ανατολικής Κρήτης,

Τώρα που οι εικόνες έγιναν βίωμα, τώρα που η κούραση μετατράπηκε σε ικανοποίηση, τώρα που οι σκέψεις επιστρέφουν εκεί… θέλω να φωνάξω… Μπράβο σας!!!

Θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς, να σας σφίξω το χέρι, για την δράση – αποστολή Ανθρωπιστικής Βοήθειας στους πρόσφυγες συνανθρώπους μας. Μία δράση-μήνυμα-παράδειγμα ενεργοποίησης όλων των Προσκόπων της Ελλάδας, μια δράση-ελπίδα για το δύσκολο αύριο.

«Να βοηθώ κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίσταση» υποσχεθήκαμε όλοι και αυτή η δέσμευση μας οδηγεί σε ενέργειες που κάνουν την υπόσχεση… πράξη.

Το «Μπράβο» ελάχιστο… το «Ευχαριστώ» αυθόρμητο… το «Συνέχισε» ελπιδοφόρο, δύσκολο, σημαντικό…

Θα είμαι δίπλα…

Θοδωρής Ν. Κεφαλάς
Γενικός Έφορος»

 

Τέλος, η Περιφερειακή Εφορεία Ανατολικής Κρήτης ευχαριστεί την ακτοπλοϊκή εταιρεία ANEK-Superfast για την παραχώρηση έκπτωσης στα εισιτήρια μετάβασης από/προς Ηράκλειο των μελών της αποστολής.

 

Φωτογραφίες


Βίντεο


 

[frontpage_news widget=”604″ name=”Τα τελευταία μας νέα…”]