Η ετήσια συνέλευση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου 2011

Ετήσια Συνέλευση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου 13-02-2011

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ετήσια συνέλευση της Ένωσής μας την προηγούμενη Κυριακή 13 Φλεβάρη 2011. Με παρόντα άνω του 50% της δύναμης των μελών μας, το Δ.Σ. παρουσίασε τον απολογισμό του έργου του για το 2010.

Έγινε απολογισμός δράσεων & των οικονομικών στοιχείων της Ένωσης του προηγούμενου έτους, διαβάστηκε το πόρισμα της εξελεγκτικής επιτροπής επί των οικονομικών θεμάτων, παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός δράσεων & ο Προϋπολογισμός για το 2011.

Μετά το τέλος κάθε παρουσίασης τα μέλη μας τοποθετήθηκαν επί των θεμάτων, όπου διατυπώθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις.

Η Συνέλευση υπερψήφισε παμψηφεί την απαλλαγή του Δ.Σ. των ευθυνών του για το 2010 και ενέκρινε τον προγραμματισμό δράσεων & τον οικονομικό προϋπολογισμό για το τρέχον έτος, ενώ εξέλεξε τη εξελεγκτική επιτροπή για τη φετινή χρονιά.

Τέλος, δόθηκε χρόνος για ελεύθερο βήμα όπου αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου.

Στην Συνέλευση δεν μπορούσε να παρίσταται ο Περιφερειακός Έφορος Ηρακλείου, όμως απέστειλε χαιρετισμό και παραβρέθηκε αντ’ αυτού ο αναπληρωτής του.

Προγραμματισμός Δράσεων 2011

Αναλυτικά, για την νέα χρονιά η Συνέλευση αποφάσισε να γίνουν οι παρακάτω δράσεις:

Φεβρουάριος 2011
Συμμετοχή στο Καρναβάλι Δήμου Ηρακλείου με το πλήρωμα της Π.Ε. Ηρακλείου  (Σάββατο 26/02)
Απρίλιος 2011
Ημερήσια Εκδρομή (Πρόταση: Κυριακή 10/04 στο Φαράγγι Αγίου Αντωνίου, Πατσός Ρέθυμνο. Να γίνει πρόσκληση στην αντίστοιχη Ένωση Π.Ε. Ρεθύμνου)
Μαϊος 2011
Διοργάνωση οικονομικής δράσης (Πιθανή δράση: Πολιτιστικό Πανηγύρι στο λόφο Βίγλας την Κυριακή 22/05)
Οκτώβριος 2011
Ημερήσια Εκδρομή (Πρόταση:  Κυριακή 16/10 στη Μονή Βροντησίου, Ζαρός)
Νοέμβριος 2011
Συμμετοχή στο συνέδριο της Π.Ε. Ηρακλείου
Δεκέμβριος 2011
Δράση Προσφοράς σε συνεργασία με την Ένωση Παλαιών Οδηγών (Η ακριβή ημερομηνία και ο τύπος της δράσης θα καθοριστεί κατόπιν συνεννοήσεως με την Ένωση Παλαιών Ελληνίδων Οδηγών)

Επίσης, μέσα στο 2011 η Ένωση θα οργανώσει μικρές άτυπες εκδηλώσεις / αφορμή για παρέα (γεύματα, παρακολούθηση θεάτρων, σινεμά και συναυλιών).

Τέλος, η Ένωση θα έχει παρουσία σε όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της Π.Ε. Ηρακλείου που θα είναι ανοικτές για το κοινό.

Άλλες δραστηριότητες… Μέσα στις αποφάσεις ήταν η δημιουργία ιστοσελίδας της Ένωσης (έχει ήδη δημιουργηθεί και αναπτύσσεται συνεχώς) και έκδοση τρίμηνης ηλεκτρονικής εφημεριδούλας που θα εκδίδεται στο τέλος κάθε τριμήνου με νέα της Ένωσης και των ενεργών Προσκόπων.

Στόχοι νέας χρονιάς. Ο βασικός στόχος παραμένει να δοθεί έμφαση στην προσέλκυση νέων μελών, η διάδοση επαναλειτουργίας της Ένωσης και σε κάθε περίπτωση η Ένωση θα είναι δίπλα στους ενεργούς Προσκόπους της Περιφέρειάς μας.

Κοπή Πίτας Ένωσης

Αργότερα, στην Ταβέρνα «ΠΕΤΟΥΣΗΣ» πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της Ένωσης. Στη παρέα μας υπήρχαν πολλά μέλή μας με τις οικογένειες τους αλλά και Βαθμοφόροι της Περιφέρειάς μας όπως και μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης. Το αξιοσημείωτο ήταν όταν παραβρέθηκαν και άλλοι Παλαιοί Πρόσκοποι οι οποίοι εγγράφηκαν με την ευκαιρία στην Ένωσή μας! Όπως σε κάθε Προσκοπική εκδήλωση το κέφι ήταν ατέλειωτο αλλά και διάχυτη η συγκίνηση που αρκετοί φίλοι βρέθηκαν ξανά μετά από καιρό…  Το φλουρί “έπεσε” στο μέλός μας Κ.Δ. το οποίο κέρδισε και το Ταξίδι Ηράκλειο-Πειραιά μετ’ επιστροφής. Το δώρο ήταν μία ευγενική προσφορά της Ναυτιλιακής Εταιρείας ΑΝΕΚ η οποία αποδεδειγμένα είναι δίπλα στους Προσκόπους Ηρακλείου, Ενεργούς & Παλαιούς, την οποία ευχαριστούμε και δημοσίως.

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου

    
[frontpage_news widget=”604″ name=”Τα τελευταία μας νέα…”]