Προβολή Ταινίας: "ο Τερματισμός"Εκδήλωση:  Προβολή Ταινίας: "ο Τερματισμός"
Ημερομηνία:  Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2019
Ώρα:  18:30 / 20:30
Τόπος:  Εστία Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου
Διεύθυνση:  Λόρδου Βύρωνος 16 - Ηράκλειο Κρήτης
Τύπος εκδήλωσης:  Προβολή Ταινίας
Περιγραφή Εκδήλωσης:

 

 

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου έχει τη χαρά & την τιμή να προβάλει την ταινία-ντοκιμαντέρ «ο Τερματισμός» με την παρουσία του πρωταγωνιστή της κ. Ιδομενέα Αβραμάκη, του οποίου η ζωή ξεδιπλώνεται, μέσα από το ντοκιμαντέρ, με τον ίδιο να στέλνει τα δικά του μηνύματα ζωής… Η ταινία θα προβληθεί στην εστία μας (Λόρδου Βύρωνος 16, Ηράκλειο) την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 στις 18:30 & θα ακολουθήσει συζήτηση. Ο κ. Αβραμάκης θα μας μιλήσει για την ταινία αλλά και για την επίσημη πρόταση που του έκανε η κινέζικη ομοσπονδία & τη συμμετοχή του στο Μαραθώνιο της Κίνας.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η προβολή θα ξεκινήσει ακριβώς στις 18:30, γεγονός που προϋποθέτει να είστε νωρίτερα στο χώρο…

 

Λίγα λόγια για την ταινία:
Διασχίζοντας την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη, το νέο αυτό συναθλητικό ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τις ζωές τριών ασπρομάλληδων μαραθωνοδρόμων που δεν βιάζονται να τερματίσουν. Ο Ιδομενέας είναι ένας εύρωστος Κρητικός που τρέχει ξυπόλητος, φορώντας αρχαιοελληνική πανοπλία. Ο Αντώνης είναι ένας βοσκός του παλιού καιρού, που ανακάλυψε το ταλέντο του στο τρέξιμο όταν προσπέρασε κατά λάθος ένα λύκο που του είχε κλέψει ένα πρόβατο. Ο Στέλιος είναι ο γηραιότερος Έλληνας μαραθωνοδρόμος, που μοιάζει να τρέχει πρόσω ολοταχώς προς την αθανασία. Οι τρεις τους μοιράζονται μια εντελώς δική τους φιλοσοφία για το τρέξιμο. Ο μόνος λόγος που αγαπούν τη γραμμή του τερματισμού είναι γιατί τους φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον πραγματικό τους εαυτό.

Λίγα λόγια για τον πρωταγωνιστή:
ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ Ο Ιδομενέας είναι ένας ρωμαλέος 65χρονος Κρητικός, που τράβηξε για πρώτη φορά την προσοχή της σκηνοθέτιδος όταν την προσπέρασε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο τρέχοντας ξυπόλητος με τη βαριά πανοπλία Αρχαίου Έλληνα οπλίτη. Ξεκίνησε συστηματικά το τρέξιμο το 2006, όταν ανένηψε απρόσμενα από κώμα 22 ημερών, ενώ η οικογένειά του είχε χάσει κάθε ελπίδα και είχε ξενοικιάσει το διαμέρισμά του. Ο μόνος λόγος που ήταν ακόμα ζωντανός, ήταν γιατί κανένας δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη να τραβήξει την πρίζα. Ο Ιδομενέας αντιπαθεί τον ανταγωνισμό και αποφεύγει τους αγώνες δρόμου, με μοναδική εξαίρεση τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας κάθε Νοέμβριο. Η πανοπλία του είναι ένας φόρος τιμής στην πειθαρχία της Αρχαίας Ελλάδας και ο ίδιος είναι υπόδειγμα απλότητας, αλλά και περίτρανη απόδειξη ότι γίνονται θαύματα!

 

Κόστος συμμετοχής: Δεν υπάρχει συμμετοχή, ελεύθερη είσοδος
Δικαίωμα συμμετοχής: Μέλη της Ένωσης, οι οικογένειες τους και φίλοι της Ένωσης
Προθεσμία συμμετοχής: Δεν υπάρχει

  

* Τελευταία ενημέρωση αυτής της δημοσίευσης 13/03/2019

Χάρτης / Οδηγίες:

 

 

 

...