Αποκριάτικο Γλέντι Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου 2017

Αποκριάτικο Γλέντι Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου 2017Τις φετινές Απόκριες η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου και τα μέλη της, βρήκαν την ευκαιρία να «ξεδώσουν» την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017.

Το ραντεβού δόθηκε στην ταβέρνα «η Αυλή του Δευκαλίωνα». Εκεί βρεθήκαμε τα μέλη μας με τις οικογένειές μας και διασκεδάσαμε όπως το απαιτεί η μέρα.

Αρκετό κέφι με φαγητό, κρασί, τραγούδι και πολύ γέλιο!

Η κοπή πίτας της Ένωσης Π.Π. Ηρακλείου για το 2017

Η κοπή πίτας της Ένωσης Π.Π. Ηρακλείου για το 2017 (29-01-2017)

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, αμέσως μετά τους αγώνες πινγκ-πονγκ της Ένωσης, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου για το 2017.

Η εκδήλωση που συνοδευόταν από γεύμα, έλαβε χώρα στο Αθλητικό Κέντρο Εργαζομένων του Ο.Τ.Ε. στη Νέα Αλικαρνασσό το μεσημέρι της Κυριακής. >>

2οι Αγώνες Πινγκ-Πονγκ Ένωσης Π.Π. Ηρακλείου

2οι Αγώνες Πινγκ-Πονγκ Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου 2017 (29-01-2017)

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχή φορά (από την επανίδρυση της Ένωσής μας), αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Πινγκ-Πονγκ) μεταξύ μελών της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου.

Η δράση έγινε στο Αθλητικό Κέντρο Εργαζομένων του Ο.Τ.Ε. στη Νέα Αλικαρνασσό το πρωί της Κυριακής και συμμετείχαν 15 άτομα σε αναμετρήσεις ατομικού επιπέδου.

Χριστουγεννιάτικο Δείπνο Ένωσης Π.Π. Ηρακλείου 2016

Χριστουγεννιάτικο Δείπνο Ένωσης Π.Π. Ηρακλείου 2016Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου πραγματοποιήσε την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016 το Χριστουγεννιάτικό της Δείπνο. Τα μέλης της Ένωσής μας είχαν την ευκαιρία να βρεθούν, να διασκεδάσουν και να ευχηθούν για την νέα χρονιά 2017.

Από τις 21:00 το βράδυ τα μέλη μας με τις οικογένειές τους μαζευτήκαμε στο μεζεδοπωλείο «Δάφνη» στις Πατέλες Ηρακλείου.

Σεμινάριο Σαπωνοποιίας με την Μαρία Δρούλου

Σεμινάριο Σαπωνοποιίας με την Μαρία Δρούλου (17-12-2016)

Χτες (Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016), η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου διοργάνωσε σεμινάριο γνώσεων τεχνικών δεξιοτήτων με θέμα «Τεχνικές Σαπωνοποιίας» για τα μέλη της αλλά και φίλους της Ένωσης.

Το θέμα επιμελήθηκε και παρουσίασε η ειδικός πάνω στο θέμα Μαρία Δρούλου.

Όσοι παρακολούθησαν το σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να μάθουν πράγματα γύρω από την ιστορία του σαπουνιού, τις τεχνικές κατασκευής του, τα διαφορετικά είδη που υπάρχουν αλλά και είδαν στην πράξη πως κατασκευάζεται. Στο τέλος, μάλιστα, πήρε ο καθένας το δικό του σαπουνάκι…

5οι Αγώνες Bowling Ένωσης Π.Π. Ηρακλείου

5οι Αγώνες Bowling Ένωσης Π.Π. Ηρακλείου (03-12-2016)

Το προηγούμενο Σάββατο (03 Δεκεμβρίου 2016) πραγματοποιήθηκαν οι 5οι Αγώνες Bowling της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου. Η εκδήλωση έγινε στο Iraklion Bowling Center. Συμμετείχαν 15 άτομα χωρισμένα σε 3 ομάδες. Οργανώσαμε διαγωνισμό σε ατομικό επίπεδο.

Μονοήμερη Εκδρομή Ένωσης 13/11/2016 [Μονή Βιδιανής]

Την Κυριακή που πέρασε (13 Νοεμβρίου 2016), η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή για τα μέλη της αλλά και για Παλαιούς Προσκόπους της περιοχής μας.

Με ειδικά ναυλωμένο λεωφορείο, 44 άτομα, ξεκινήσαμε για την πανέμορφη Μονή Βιδιανής στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Φτάνοντας στη Μονή, υπήρξε εκκλησιασμός και μνημόσυνο για όλους τους Προσκόπους που δεν είναι πια κοντά μας.

Ο πατέρας Τιμόθεος μετά το πέρας της λειτουργίας, μας ξενάγησε στη Μονή…

Πρόσκοποι & Οδηγοί έχουν καλύτερη ψυχική υγεία…

Τα παιδιά που γίνονται Πρόσκοποι και Οδηγοί, έχουν μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων ψυχικής υγείας αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Ο Προσκοπισμός και ο Οδηγισμός ενθαρρύνουν την αυτονομία, την ομαδικότητα και την αποφασιστικότητα, την επιθυμία για μάθηση και αυτομόρφωση, τη ζωή στην ύπαιθρο, καθώς και άλλες δεξιότητες, που έχουν θετική επίδραση στη ζωή ενός ανθρώπου έως τη μέση ηλικία.

3ο Συνέδριο Προσκόπων Ανατολικής Κρήτης

3ο Συνέδριο Προσκόπων Ανατολικής Κρήτης Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, 29 & 30 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Συνέδριο της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ανατολικής Κρήτης.

Το Συνέδριο που έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Cretan Village στην Αμμουδάρα Αγίου Νικολάου, παρακολούθησαν πάνω από 80 ενήλικα στελέχη από Βαθμοφόρους, Παλαιούς Προσκόπους & Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης του τοπικού Προσκοπισμού.

Ετήσια Συνέλευση Ένωσης Π.Π. Ηρακλείου 2016

Συνέλευση Ε.Π.Π.Η. 10-10-2015Το Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Συνέλευση της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου για τον προγραμματισμό της προσκοπικής χρονιάς 2016-17.

Με ικανή συμμετοχή των μελών (πάνω από το 1/2 της δύναμης) αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον με πολλές προτάσεις από την Ο.Σ. και τα μέλη της Ένωσης.

Απολογισμός Έργου, Δράσεων για το 2015-2016  και Στόχοι, Προγραμματισμός δράσεων για την προσκοπική χρονιά 2016-2017, τα θέματα που απασχόλησαν τη Συνέλευση.