Μονοήμερη Εκδρομή Ένωσης 14/06/2020 [Φαράγγι Καρτερού]

Εκδρομή Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου στο Φαράγγι Καρτερού (14/06/2020)Με την υπέροχη καταπληκτική παρέα της Ε. Π. Π. Ηρακλείου αλλά & με φίλους της Ένωσης, (συμμετοχή 17 ατόμων), πραγματοποιήθηκε εκδρομή εξόρμηση στη φύση, στο Φαράγγι Καρτερού, που βρίσκεται ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, στην περιοχή πάνω από το χωριό Καρτερός, με μήκος διαδρομής περι τα 12,5 χ. λ. μ. Δίπλα κυλάει ο ομώνυμος ποταμός. Είναι τμήμα του γεωλογικού συμπλέγματος, που εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή του οικολογικού πάρκου του Γιούχτα, στις Αρχάνες και περιλαμβάνει τρία φαράγγια… Το Κνωσανό, το Κουναβιανό, και το Αστρακιανό ή αλλιώς Φαράγγι Καρτερού…

Το τοπίο πανέμορφο!!! Περπατώντας μέσα σ’ ένα καταπράσινο μονοπάτι, απολαύσαμε φυσικές ομορφιές, πηγές, πλατάνια, αγριολούλουδα, σπηλιές, ακούσαμε τους ήχους πουλιών, το θρόισμα των φύλλων.

Συναντήσαμε ερειπωμένο οικισμό, παλιά κτίσματα, παλιό υδραγωγείο, το παλιό εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου, πάνω σε βράχο…

Η εκδρομή τα είχε όλα… Προπάντων κέφι! Χαρούμενη διάθεση, πεζοπορία! Τραγούδια! Έγινε παρουσίαση Προσκοπικών κόμπων, από τον αρχηγό μας, κ. Νίκο Χριστοδούλου, άναμμα ψησταριάς με την φροντίδα του υπέροχου Βασίλη ως “επαγγελματία” ψήστη, για ένα μεσημεριανό σπέσιαλ! και με ποικιλία μεζέδων, ετοιμασίας από την παρέα, σ ένα καταπληκτικό χώρο για πικ νικ.

Η καθοδήγηση στο φαράγγι και η ενημέρωση, έγινε από την εξαιρετική Ούρσουλα μας! την οποία κ ευχαριστούμε!!!

Καλό καλοκαίρι!

 

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου

 

 

Φωτογραφικό άλμπουμ


 

 

 

[frontpage_news widget=”604″ name=”Τα τελευταία μας νέα…”]