Σεμινάριο Σαπωνοποιίας με την Μαρία Δρούλου

Σεμινάριο Σαπωνοποιίας με την Μαρία Δρούλου (17-12-2016)

Χτες (Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016), η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου διοργάνωσε σεμινάριο γνώσεων τεχνικών δεξιοτήτων με θέμα “Τεχνικές Σαπωνοποιίας” για τα μέλη της αλλά και φίλους της Ένωσης.

Το θέμα επιμελήθηκε και παρουσίασε η ειδικός πάνω στο θέμα Μαρία Δρούλου.

Όσοι παρακολούθησαν το σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να μάθουν πράγματα γύρω από την ιστορία του σαπουνιού, τις τεχνικές κατασκευής του, τα διαφορετικά είδη που υπάρχουν αλλά και είδαν στην πράξη πως κατασκευάζεται. Στο τέλος, μάλιστα, πήρε ο καθένας το δικό του σαπουνάκι…

Αναλυτικότερα τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

Α. Ιστορική αναδρομή – είδη σαπουνιών
Β. Μέθοδοι σαπωνοποίησης
Γ. Συνταγή και παρασκευή σαπουνιού ψυχρής μεθόδου
Δ. Βασικοί κανόνες – πρόσθετα υλικά – εργαλεία – προστασία
Ε. Σαπούνι και οικιακή οικονομία

Όσοι παρακολούθησαν το σεμινάριο ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ από το θέμα, ώστε ζήτησαν σύντομα να γίνει και άλλο με θέμα τα αιθέρια έλαια…

Η Ένωση ευχαριστεί από καρδιάς, την Μαρία Δρούλου η οποία όχι μόνο μας πρόσφερε τις γνώσεις της αφιλοκερδώς αλλά το έκανε και σε χρόνο που ήταν πολύτιμος για εκείνη. Τη δουλειά της Μαρίας μπορείτε να τη δείτε ή και να προμηθευτείτε τα προϊόντά της, στην ιστοσελίδά της: https://honeyandwaxcreams.wordpress.com/. Μπορείτε, επίσης, να την παρακολουθείτε από τη σελίδά της στο Facebook: https://www.facebook.com/meliferabeesoap/.

Φυσικά, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθούμε και να ευχαριστήσουμε για πολλοστή φορά το Αθλητικό-Πολιτιστικό κέντρο εργαζομένων Ο.Τ.Ε. το οποίο μας πρόσφερε τις εγκαταστάσεις του για την διοργάνωση του σεμιναρίου.

 

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου

 

 

Φωτογραφικό άλμπουμ


 

 

 

[frontpage_news widget=”604″ name=”Τα τελευταία μας νέα…”]