Ημέρα Σκέψεως 2016

Ημέρα Σκέψεως 2016 Ε.Π.Π.Η.Τον εορτασμό της Ημέρας Σκέψεως έκανε η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου, έστω μια μέρα νωρίτερα (για πρακτικούς λόγους), την περασμένη Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016.

Μια όμορφη εκδήλωση μεταξύ μελών της Ένωσης αλλά και φίλων που σε κάποια φάση της ζωής τους φόρεσαν το… “μαντήλι του ουρανού”.

Μια ωραία παρουσίαση η οποία εξελίχθηκε σε μια ευχάριστη παρέα και τέλος σε μια υπέροχη βραδιά!

Αρχικά, παρουσιάστηκαν βίντεο για το έργο και την παρακαταθήκη του Αρχιπροσκόπου & ιδρυτή της παγκόσμιας Προσκοπικής κίνηση Λόρδου Μπέιντεν Πάουελ (Lord Baden Powell). Μετά έγινε μια σύντομη αναφορά στο όραμα του B.P. από τον υπαρχηγό δράσεων της Ένωσης. Προβλήθηκε μια παρουσίαση με την ιστορία του Ηρακλειώτικου Προσκοπισμού από το 1914 μέχρι σήμερα… Στη συνέχεια της βραδιάς περάσαμε στο “διαδραστικό” κομμάτι της εκδήλωσης με συζήτηση, αναπόληση προσωπικών προσκοπικών στιγμών, αλλά και προβληματισμό για τα τεκταινόμενα στη “γειτονιά” μας. Τη σημασία & τη συμβολή του Προσκοπισμού στη σημερινή πραγματικότητα.

Τη βραδιά ολοκλήρωσε η προσφορά γεύματος από τον Περιφερειακό μας, τον οποίο και ευχαριστούμε, που ήρθε και συμπλήρωσε ιδανικά, όλα τα συνοδευτικά εδέσματα & ποτά που είχε προσφέρει η Ένωση στους παρισταμένους νωρίτερα.

Η εκδήλωση δεν θα μπορούσε να κλείσει διαφορετικά, παρά με την αναμνηστική φωτογραφία για την Ημέρα Σκέψεως με την σημαία που κατασκεύασε και δώρισε ο ίδιος ο Baden Powell στους προσκόπους Ηρακλείου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το 4ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ηρακλείου για την παραχώρηση του μηχανήματος προβολής (projector), δίχως το οποίο δε θα μπορούσαμε να προβάλουμε στο ακροατήριο τις παρουσιάσεις μας.

Ευχόμαστε Χρόνια πολλά σε όλους τους Προσκόπους & Οδηγούς του κόσμου…

 

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου

 

Φωτογραφίες 

Βίντεο


[Χρησιμοποιήστε τα βελάκια πλοήγησης (αριστερό & δεξί σε κάθε βίντεο) ή απλά σύρετε τις εικόνές τους (για συσκευές με οθόνες αφής – κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες), για να δείτε το καθένα ξεχωριστά].

 

[frontpage_news widget=”604″ name=”Τα τελευταία μας νέα…”]