Ενημέρωση συμπολιτών οδηγών (φόρουμ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ)

Συνέλευση Ε.Π.Π.Η. 10-10-2015Δράση για την ενημέρωση των συμπολιτών οδηγών της πόλης μας, έκαναν οι πρόσκοποι Ηρακλείου με την συμμετοχή και της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου.

Η κίνηση έγινε στα πλαίσια της συνεργασίας μας, με το φόρουμ ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ και την Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου.

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 από τις 12:00 το μεσημέρι, 4 ομάδες αποτελούμενες από παλαιούς και νέους προσκόπους αλλά και έναν υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου, περπάτησαν στους δρόμους του κέντρου.

Έδωσαν “κλήσεις” και ουσιαστικά ενημέρωσαν τους συμπολίτες μας για παραβάσεις που διαπίστωναν, στέλνοντας μήνυμα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και σεβασμού προς τους άλλους. Σκοπός της κίνησης ήταν να επιστήσουμε στους φίλους οδηγούς καθημερινά λάθη που κάνουμε στην οδική μας συμπεριφορά συνειδητά ή κατά λάθος, με αποτέλεσμα να καθιστούμε δύσκολη την ζωή των υπολοίπων συμπολιτών…

 

Χαρακτηριστικά το κείμενο της “κλήσης” ανέφερε:

«Αγαπητέ Συμπολίτη,

Αυτό θα μπορούσε να είναι μία κλήση της Δημοτικής Αστυνομίας ή της Τροχαίας. Εμείς οι Πρόσκοποι, ευαισθητοποιημένοι με την Οδική Ασφάλειά σας, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ να προσέχετε με τη στάθμευση και την κίνηση μέσα στη πόλη μας, για να μην ενοχλούμε ή θέτουμε σε κίνδυνο τους Συμπολίτες μας.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας»

 

Η κίνηση αυτή βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό του Ηρακλείου, το οποίο μας ενθάρρυνε να τα κάνουμε συχνότερα!

Αυτή ήταν η πρώτη φάση του προγράμματος ενημέρωσης, αφού έπεται και μια δεύτερη το Σάββατο 06 Φεβρουαρίου 2016 (Λεπτομέρειες-Συμμετοχές ΕΔΩ).

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα τυπογραφεία ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ, τα οποία μας χορήγησαν εντελώς δωρεάν το ενημερωτικό υλικό που μοιράστηκε.

Ελπίζοντας η δράσή μας αυτή να αφυπνίσει τους Ηρακλειώτες οδηγούς…

 

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου

 
 

Φωτογραφίες 

Βίντεο 

[frontpage_news widget=”604″ name=”Τα τελευταία μας νέα…”]