Η Δράση των Συστημάτων μας τον Δεκέμβριο 2015

Δράση Συστημάτων Π.Ε.Π.Α.Κ. Δεκέμβριος 2015Αρκετές δράσεις πραγματοποίησαν τον μήνα που πέρασε, τα συστήματα της Περιφέρειάς μας. Ας δούμε αναλυτικά τη δράση των Συστημάτων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ανατολικής Κρήτης για τον μήνα Δεκέμβριο του 2015.

Ξεκίνημα με την δενδροφύτευση του 7ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Γουβών το Σάββατο 05 Δεκεμβρίου 2015. Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία και στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού στις Πάνω Γούβες. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση των παραπάνω χώρων αλλά και η αρχή των επόμενων εθελοντικών δράσεων που ξεκινάει το 7ο Σύστημα στην Περιοχή των Γουβών.

Δράση Συστημάτων Π.Ε.Π.Α.Κ. Δεκέμβριος 2015Εν συνεχεία, μια δράση από την Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του 4ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Ηρακλείου να συλλέγει παιδικά βιβλία και παιχνίδια για να τα προσφέρει στην παιδιατρική κλινική του Π.Α.Γ.Ν.Η. Διαβασμένα, παλιά βιβλία & παιχνίδια που δεν χρειαζόταν, γίνονται η καλύτερη παρέα σε ασθενείς που περνάνε δύσκολες και μοναχικές ώρες στο νοσοκομείο και θα δίνουν χαρά στα παιδιά που φιλοξενούνται μέχρι να αναρρώσουν…

Η συλλογή γίνεται σε δύο φάσεις στις 20/12/2015 αλλά και στις 17/01/2016 στην εστία του συστήματος, στον Λόφο των Προσκόπων, ΒΙΓΛΑΣ 2 (πλησίον Πλ. Ελευθερίας) από τις 11:00–13:00.  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6939230545 (Νεκταρία) & 6944633181 (Παναγιώτης).

Στις 19 Δεκεμβρίου 2015, η δράση του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ελούντας. Ένα Χριστουγεννιάτικο Βazaar στην κεντρική πλατεία της Ελούντας. Με πολλά γλυκίσματα, ποτά, λουκουμάδες με σοκολάτα, διακοσμητικά, παιχνίδια με τους προσκόπους και πολλές εκπλήξεις! Το απόγευμα της ίδιας μέρας, προβολή χριστουγεννιάτικης ταινίας στο κοινοτικό κατάστημα της Ελούντας.

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου τα Λυκόπουλα της πόλης μας, στόλισαν το “Δέντρο των Ευχών” στα Λιοντάρια. Από τις 10 έως τις 2 το μεσημέρι, στόλιζαν τις ευχές τους στο πιο ελπιδοφόρο δέντρο των φετινών γιορτών και βοηθούσαν ταυτόχρονα τις οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη. Τη δράση στηρίξαν ενεργά ο Σύλλογος Μικρασιατών Ηρακλείου «Άγιος Πολύκαρπος», το κοσμηματοπωλείο «Κωνσταντίνος» στην Κόσμων 20 και το κατάστημα γυναικείας ένδυσης «Εκδοχή» στη Θησέως 18. Το δέντρο ήταν μια προσφορά των φυτωρίων myplants και φυτωρίων Κρήτης. Χορηγοί επικοινωνίας, Love radio 102,8 και Λάμψη FM 92,9.

Δράση Συστημάτων Π.Ε.Π.Α.Κ. Δεκέμβριος 2015Την “Χριστουγεννιάτικη Κατασκήνωση” του, έστησε το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ηρακλείου καταμεσής του Talos Plaza! Από τις 27/12 έως τις 30/12/2015 τα μέλη του συστήματος έκαναν κατασκευές, έπαιζαν παιχνίδια, τραγουδούσαν και έστελναν ευχές. Στο χώρο λειτουργούσε και bazaar για την ενίσχυση του συστήματος.

Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη της Περιφέρειάς μας, Καλή Χρονιά με υγεία και δύναμη να πραγματοποιούν τέτοιες δράσεις και το 2016!


Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου[frontpage_news widget=”604″ name=”Τα τελευταία μας νέα…”]