Καθαρισμός Λιμανιού Ηρακλείου 2015 – Φόρουμ “Οδηγούμε με Ασφάλεια”

Καθαρισμός Λιμανιού Ηρακλείου 2015 - Φόρουμ "Οδηγούμε με Ασφάλεια"

Την προηγούμενη Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου πήρε μέρος στην εκστρατεία για τον καθαρισμό του λιμανιού του Ηρακλείου, ως μέλος του Φόρουμ “Οδηγούμε με Ασφάλεια”.

Από νωρίς το πρωί σε συνεργασία με τους ενεργούς προσκόπους της Ανατολικής Κρήτης αποτελέσαμε συνεργείο βαψίματος και καθαρισμού.

Με σύνθημα “Ο τόπος μας είμαστε εμείς, βάζουμε τη δική μας πινελιά” πήραμε μέρος στην εθελοντική δράση που έγινε με πρωτοβουλία του φόρουμ «οδηγούμε με ασφάλεια».

Η δράση περιελάμβανε καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του Κούλε, υποβρύχιο και επιφανειακό καθαρισμό του ενετικού λιμανιού και εργασίες συντήρησης του λιμενοβραχίονα με την στήριξη του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου ΟΛΗ.

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου με τους ενεργούς Προσκόπους της Ανατολικής Κρήτης ανέλαβε την βαφή κιγκλιδωμάτων, τειχών και των καθαρισμό απορριμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο του φρουρίου του Κούλε.

Η κίνηση πέραν του πρακτικού του θέματος, είχε ως σκοπό την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των συμπολιτών μας. Για να έχει νόημα αυτή η δράση θα υπάρξει μία σειρά από παρόμοιες κινήσεις και σε άλλα μέρη του νησιού μας στο μέλλον.

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηρακλείου

 

Φωτογραφικό άλμπουμ


[frontpage_news widget=”604″ name=”Τα τελευταία μας νέα…”]