Οι Πρόσκοποι χαρίζουν χαμόγελα, δύναμη, αισιοδοξία…

Οι Πρόσκοποι χαρίζουν χαμόγελα, δύναμη, αισιοδοξία (14-04-2013)

Οι Πρόσκοποι Ηρακλείου, συμμετέχοντας ενεργά στην Πανελλήνια δράση προσφοράς και ευαισθητοποίησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, σας προσκαλούν με καλή διάθεση, την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 στις δύο πλατείες (Ελευθερίας και Καλλεργών – Ελευθερίου Βενιζέλου) από τις 10:30 το πρωί έως και τις 13:00.

Όπου με αγάπη και φροντίδα έχουν προετοιμάσει διάφορες εκπλήξεις.

Πιο συγκεκριμένα, στην πλατεία Ελευθερίας τα Λυκόπουλα θα χαρίζουν στους συμμετέχοντες χαμόγελο που όσο ανάγκη το έχουμε όλοι μας με κέφι και χαρά.

Στην πλατεία Καλλεργών οι ομάδες των Προσκόπων μας θα χαρίζουν δύναμη σε όλους μας. Δύναμη ψυχής που θα αντλήσουν από τα άτομα με αναπηρία που πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όλους τους άλλους.

Οι Κοινότητες των Ανιχνευτών εκείνη την ώρα θα βρίσκεται σε οίκους ευγηρίας της πόλης μας όπου σε ρόλο δημοσιογράφων θα προσπαθήσουν να καταγράψουν εμπειρίες ζωής από τους ηλικιωμένους που θα συναντήσουν μιας και η ιστορία δεν είναι απλές γραμμές στις σελίδες ενός βιβλίου.

Το Προσκοπικό Δίκτυο και τα μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης θα χαρίζουν ζωή συμμετέχοντας ενεργά σε εθελοντική αιμοδοσία.

Είστε όλοι καλεσμένοι και ευπρόσδεκτοι. Να είστε σίγουροι πως όλοι όσοι συμμετέχουν θα πάρουν και χαμόγελο, και δύναμη, και αισιοδοξία.

Για να χαρίσουμε, όμως, χαμόγελο, δύναμη & αισιοδοξία σε συμπολίτές μας που έχουν περισσότερο ανάγκη, μαζεύουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας για να τους τα προσφέρουμε. Ζητάμε από όλους εσάς που θα επισκεφτείτε την εκδήλωσή μας (είτε των Λυκοπούλων στην πλατεία Ελευθερίας, είτε των Προσκόπων στην πλατεία Καλλεργών (Ελ. Βενιζέλου Λιοντάρια)), να φέρετε ένα πακέτο τροφίμου μακράς διάρκειας (π.χ. γάλα, ζυμαρικά, όσπρια κ.α.).

Σας περιμένουμε…

   

Bίντεο


 

Το  Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) είναι Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου, έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό, συνεστήθη με τον Νόμο 1066/1917 (ΦΕΚ Α΄ 268) για να συνεχίσει την Προσκοπική Κίνηση η οποία ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1910 και λειτουργεί, σύμφωνα με τον Οργανισμό του (Π.Δ. 27/1999, ΦΕΚ Α΄ 26), υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σκοπός του Σ.Ε.Π. είναι η συμβολή στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών, εφήβων και νέων με την χρήση της Προσκοπικής Μεθόδου Αγωγής, η οποία περιλαμβάνει την υπαίθρια ζωή, το ομαδικό παιχνίδι, την αυτενέργεια και την αυτοεκπαίδευση. Το  Σ.Ε.Π. είναι ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού της Προσκοπικής Κίνησης (Π.Ο.Π.Κ.), ο οποίος συνεστήθη το 1922 και εδρεύει στην Γενεύη της Ελβετίας.

Ο Προσκοπισμός στο Ηράκλειο Κρήτης ιδρύθηκε το 1914 με ενέργειες του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου.
    
[frontpage_news widget=”604″ name=”Τα τελευταία μας νέα…”]