100 πάρκα και χώροι πολιτισμού

Φίλες και φίλοι

Όπως γνωρίζετε οι Έλληνες Πρόσκοποι είναι η πρώτη αμιγώς Εθελοντική Κίνηση Νέων που έκανε πράξη την ανάγκη προστασίας της φύσης, την περιβαλλοντική αγωγή και τις δράσεις προστασίας του δασικού μας πλούτου.

Πεποίθησή μας είναι ότι η πρόληψη και η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης στους νέους αποτελούν τη μόνη λύση για την προστασία του περιβάλλοντος. Με βάση τα παραπάνω και σε συνέχεια της επιτυχημένης ανάλογης προσπάθειας που ξεκίνησε το 2010 σε 24 Δήμους της Αττικής και με στόχο να εφαρμόσουμε στην πράξη τα όσα πρεσβεύουμε και ταυτόχρονα να εκπαιδεύσουμε τους νέους και τα παιδιά μας, σχεδιάζουμε για το 2011 τη δράση εθελοντικής προσφοράς «100 πάρκα και χώροι πολιτισμού», και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας μεταξύ αυτών και η πόλη μας το Ηράκλειο. Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία της Eurobank και τη συμμετοχή & κινητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας.

Η ιδέα είναι να πραγματοποιήσουμε μια δράση αποψίλωσης και καθαρισμού κάποιων αλσυλλίων ή περιαστικών δασών με δεδομένο ότι ο καθαρισμός αποτελεί την πρώτη και κυριότερη ενέργεια για την αποφυγή πυρκαγιών.

Πιο συγκεκριμένα προγραμματίζουμε  την Κυριακή 19 Ιουνίου 2011 και ώρα 10:00 – 14:00 να συναντηθούν (Πρόσκοποι – ενεργοί και παλαιοί –, γονείς, φίλοι, άλλες εθελοντικές ομάδες, κ.α.) στην πλατεία Ελευθερίας όπου από εκεί θα χωριστούν σε δύο (2) ομάδες και θα προχωρήσουν στην αποψίλωση του λόφου της Βίγλας και της πλατείας Προσκόπων, χώροι που όπως γνωρίζετε παρόλο που είναι στο κέντρο της πόλης έχουν μεγάλο πρόβλημα από τα ξερόχορτα και ο κίνδυνος μιας πυρκαγιάς είναι πιθανός.

Την προσπάθεια μας αυτή υποστηρίζει μεταξύ άλλων φορέων και ο Δήμος Ηρακλείου και θα συμμετάσχουν και άλλοι Εθελοντές… Το βάρος της δράσης αυτής βέβαια πέφτει σε εμάς… Γνωρίζουμε ότι η περίοδος αύτη είναι περίοδος εξετάσεων αλλά η ημερομηνία επιλέχτηκε στο πρόσφατο συμβούλιο ΕΦ/ΑΣ με γνώμονα πολλές άλλες παραμέτρους… Υπεύθυνος για την δράση αυτή είναι ο Παναγιώτης Νικολαίδης στο οποίο μπορείτε να απευθύνεται όποιες ερωτήσεις ή απορίες έχετε.

Είμαι σίγουρος ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αγκαλιάσουμε με θέρμη την δράση αυτή.

Καλή δύναμη,

Μανώλης Απλαδενάκης

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ

    
[frontpage_news widget=”604″ name=”Τα τελευταία μας νέα…”]