Προσκοπικό Δίκτυο Ηρακλείου και Εργαστήρι Κατάρτισης Εφήβων – Ενηλίκων με Νοητική Στέρηση

Προσκοπικό Δίκτυο Ηρακλείου και Εργαστήρι Κατάρτισης Εφήβων - Ενηλίκων με Νοητική Στέρηση

Τα Μέλη του Προσκοπικού μας Δικτύου, είχαν τη χαρά να φιλοξενήσουν τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Ηρακλείου (Εργαστήρι Κατάρτισης Εφήβων – Ενηλίκων με Νοητική Στέρηση) και όλοι μαζί αναζητήσαμε το χαμένο Θησαυρό που κλάπηκε από τον Κοκκινογένη Πειρατή… Η δράση μας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16/1/2011, μετά την Κοπή της Πίτας των Προσκόπων Ηρακλείου στο πλοίο των ΑΝΕΚ.

Ψάξαμε σε όλο το πλοίο χωρισμένοι σε Πειρατικά Πληρώματα… Στις Καμπίνες… Στο εστιατόριο… Στην Υποδοχή… Παντού… Για να βρούμε με την βοήθεια του Καπετάνιου, τελικά το θησαυρό μας στην Γέφυρα του πλοίου…

Ο Πραγματικός Θησαυρός όμως, ήταν η χαρά της προσφοράς!

Είναι σπουδαίο να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άνθρωποι στην πόλη μας με διαφορετικές ανάγκες από εμάς…

Οι Ενήλικες με Νοητική Στέρηση που συμμετείχαν στην δράση μας, έμειναν όχι απλά ευχαριστημένοι από το Παιχνίδι μας… Αλλά απέκτησαν μια εμπειρία που όμοιά της δεν θα έβρισκαν αλλού (ΔΥΣΤΥΧΩΣ)…

Είναι σπουδαίο να συμβάλουμε στην Κοινωνικοποίηση αυτών των Παιδιών… καθώς και στη δική μας… Γιατί ας μην γελιόμαστε… η επαφή μας με άτομα διαφορετικών ιδιαιτεροτήτων από τις δικές μας… Σκοτώνει την ματαιοδοξία μας και μας γεμίζει με μεγαλύτερη Πίστη για μια πιο ισότιμη Ζωή για όλους τους Ανθρώπους!

Κάναμε εξαιρετική δουλειά…

Είναι πολύ σημαντικό να βοηθάς ιδιαίτερους Ανθρώπους…

Λίγα Λόγια για το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.:

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), είναι Δημόσιο σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας. Στο σχολείο μας εκπαιδεύονται έφηβοι και ενήλικες με ελαφρά νοητική καθυστέρηση, που έχουν τελειώσει ειδικό ή γενικό Δημοτικό σχολείο.

Στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. εγγράφονται μαθητές ηλικίας 14-17 ετών. Για την εγγραφή τους χρειάζεται, εκτός από το απολυτήριο του Δημοτικού και βεβαίωση αναγνώρισης των Ειδικών Εκπαιδευτικών τους Αναγκών από Κέντρο Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.), ή Ιατροπαιδαγωγική Έκθεση από Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Η διάρκεια φοίτησης είναι 5-8 χρόνια, ανάλογα με τις μαθησιακές δυσκολίες.

Το κείμενο έγραψε ο Won_toLLa

    
[frontpage_news widget=”604″ name=”Τα τελευταία μας νέα…”]