Οι Πρόσκοποι Ηρακλείου έκοψαν την βασιλόπιτα για το 2011

Κοπή Πίτας Π.Ε. Ηρακλείου στο Πλοίο των ΑΝΕΚ 16-01-2011Οι Πρόσκοποι Ηρακλείου πραγματοποίησαν την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011, και ώρα 11:00 στον φιλόξενο χώρο του πλοίου “ΚΡΗΤΗ 1” της ΑΝΕΚ LINES, την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας.

Την Βασιλόπιτα και τους παρευρισκόμενους ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος του οικουμενικού Θρόνου πατέρας Ηλίας Βολονάκης, παλαιός Πρόσκοπος  & Βαθμοφόρος του Σ.Ε.Π., ενώ ο κος Εμμανουήλ Ι. Απλαδενάκης, Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Ηρακλείου, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο κέφι και την καλή διάθεση που είναι απαραίτητα συστατικά των Προσκόπων και που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες & αναμνηστικά διπλώματα σε μέλη Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης, σε χορηγούς που κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει τις δραστηριότητες, αλλά και σε Βαθμοφόρους που βοήθησαν στις σημαντικές δράσεις της χρονιάς που μας πέρασε αλλά και για την γενικότερη προσφορά τους στους Προσκόπους Ηρακλείου.

Στην Βασιλόπιτα που ήταν χορηγία από τον «Κρητικό φούρνο» βρέθηκαν δύο  τυχερά φλουριά όπου τα  βρήκαν δύο παιδιά ο Π.Τ. και ο Δ.Κ. οι οποίοι έλαβαν από μία εικόνα δωρεά από τον κο Μ. Κουτεντάκη. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επίσης, παρουσίαση των Προσκοπικών δραστηριοτήτων της χρονιάς που μας πέρασε.

Ο Υφυπουργός Εργασίας & κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Β. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε για το έτος Εθελοντισμού που έχει ονομαστεί το 2011 και για τα οφέλη που έχει όλη η κοινωνία από την προσφορά των Προσκόπων. Ακόμα την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Ν. Ηρακλείου κκ Μ. Σκραφνάκη, Φ. Παρασύρης, Μ. Στρατάκης, Λ. Αυγενάκης, ενώ έγγραφη επιστολή απέστειλε ο κος Μ. Κεφαλογιάννης. Το παρών έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι κος Β. Σισσαμάκης, κος Ι. Δροσίτης, κα Αγγελική Σχοιναράκη, ενώ ο κος Ν. Γιαλυτάκης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σημασία του Εθελοντισμού και τόνισε πως η Δημοτική Αρχή θα υποστηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Όλοι οι συμμετέχοντες, παλαιοί & νέοι Πρόσκοποι με τους φίλους και τις οικογένειές τους, έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον Καπετάνιο Νίκο  Κουγιουμουτζάκη όπου με εγκάρδιο  χαμόγελο, ο ίδιος & το  πλήρωμα, τους φιλοξένησε επάξια και αντάλλαξε με όλους ευχές από καρδιάς για την νέα χρονιά και με υγεία αλλά και ασφαλή – καλά ταξίδια.

    
[frontpage_news widget=”604″ name=”Τα τελευταία μας νέα…”]