Προσκοπισμός στο Ηράκλειο

 

Προσκοπισμός στο τόπο μας


Παλιός Θυρεός Π.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΟ Προσκοπισμός στο Ηράκλειο ξεκίνησε το 1914. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει πολλοί συμπολίτές μας από τα Προσκοπικά Συστήματα της πόλης μας αλλά και του ευρύτερου Νομαρχιακού Διαμερίσματος του Ηρακλείου.

Τοπικές Εφορείες όπως της Ηρακλείου, Κνωσσού, Μοιρών, Πεδιάδος της πάλαι ποτέ Περιφερειακής Εφορείας Ηρακλείου.

 

Logo-PEPAK-2015Σήμερα δεν υπάρχουν κλιμάκια Τοπικών Εφορειών, ενώ οι πρωήν Περιφερειακές Εφορείες Ηρακλείου & Λασιθίου αποτελούν την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ανατολικής Κρήτης. Στα ίδια πρότυπα οι Εφορείες Ρεθύμνου & Χανίων είναι πλέον η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Δυτικής Κρήτης.

Τα γραφεία της Περιφερειακής Εφορείας Ανατολικής Κρήτης στεγάζονται στην αίθουσα “Νίκου & Δόξας Βερουδάκη” στην οδό Λόρδου Βύρωνος 16 στο Ηράκλειο τ.κ. 71202. Τηλέφωνο: 2810333276, Φαξ: 2811103236. Ιστοσελίδα: http://pepak.sep.org.gr/.

Αυτή την εποχή λειτουργούν 6 Προσκοπικά Συστήματα στη νεοσύστατη (σ.σ. από τον Σεπτέμβριο του 2014) Περιφέρεια Ανατολικής Κρήτης. Φυσικά, δεν χωρίζονται σε νομαρχιακά διαμερίσματα, η Περιφέρεια είναι ενιαία, απλά τα παραθέτουμε έτσι για ευκολότερη κατανόηση.  (Πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες & νέα για το κάθε σύστημα χωριστά).

 

Συστήματα Νομαρχιακού Διαμερίσματος Ηρακλείου


–  2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ηρακλείου

–  3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ηρακλείου

–  4ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ηρακλείου

–  6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου

 

Συστήματα Νομαρχιακού Διαμερίσματος Λασιθίου


–  1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγίου Νικολάου

–  1ο Σύστημα Προσκόπων Ιεράπετρας